Com veure el Barça per 5 € al mes

·

Tot i que soc dels que amb Spotify va deixar de descarregar-se música, i amb Netflix, sèries, aquest article no va enfocat a qui troba un robatori els 100 € que et cobra Movistar per veure el Barça, a qui no vol donar més pasta a l’IBEX 35, o a qui no vol aguantar anuncis publicitaris insofribles com el d’aquest any. Aquest article va enfocat a lituans i ucraïnesos, o bé catalans amb amics lituans o ucraïnesos, que es troben temporalment a Catalunya i volen seguir gaudint del futbol com si fossin a casa seva.

Què necessites per veure el Barça per 5 € al mes

Primer de tot, deixeu-me puntualitzar: realment, són uns 13,44 €, però després veureu que això és variable.

Responent a la pregunta, això és el que es necessita:

  • Una VPN (xarxa privada virtual): 8,45 €
  • Un compte de Setantasports: 4,99 €
  • Un compte de Revolut: gratuït

Comencem pel final.

El compte de Revolut

Revolut era la típica aplicació fintech per comprar criptomonedes, accions, i per tenir un compte corrent i targetes amb divises i sense comissions a l’estranger. Una interfície molt bonica, molt fàcil d’utilitzar, amb descomptes si compres a Amazon, Tinder, etc. Dic era, en passat, perquè des de fa uns mesos s’ha convertit en un banc, però això no suposa cap inconvenient ni cap comissió extra.

Per què necessitem Revolut?

Doncs la veritat és que no puc assegurar que la necessitem. M’explico.

Les últimes temporades un amic havia estat mirant el Barça per FuboTV i ESPN+. Per ESPN+ el pagament amb una targeta de crèdit espanyola li fallava, imagino que no per ser espanyola, sinó per no ser estatunidenca. I Revolut ofereix gratuïtament una targeta VISA virtual. I què és una targeta de crèdit o dèbit virtual? Doncs bàsicament una targeta sense element físic: quan has de pagar i necessites saber el número, la data de caducitat i el codi, en lloc d’obrir la cartera, obres el mòbil. No ho confongueu amb targetes físiques que podeu portar al mòbil gràcies a aplicacions wallet, allò són targetes físiques. També hi ha un tipus molt específic de targetes de dèbit virtuals, les d’un sol ús: les dades de la targeta es generen aleatòriament al moment de fer el pagament, i, un cop s’ha realitzat, es destrueixen.

La qüestió és que ESPN+ acceptava la targeta virtual de Revolut. També, en passat. A principis d’agost, quan volia renovar el compte, ja va fallar.

Així que el meu amic va pensar que, si ara Revolut era un banc lituà, potser la targeta havia passat a ser lituana. I va buscar la plataforma que oferia el futbol a Lituània: Setantasports.

Va registrar-me i va poder pagar sense cap problema.

Serveix una targeta espanyola? No ho sap, però si ho proveu, deixeu-ho als comentaris i prometo actualitzar la publicació.

Si voleu registrar-vos a Revolut teniu l’app a Google Play i a l’App Store.

Hi ha molts altres bancs en línia que ofereixen targetes virtuals, com N-26, per exemple. Cadascú que ho provi amb el que vulgui, jo només explico el que a l’amic li ha funcionat.

La VPN

Recordeu que en català podeu dir Be-Pe-Ene/a, depenent de si parleu l’oriental o l’occidental, però res d’uve.

Fet l’apunt lingüístic, una VPN (virtual private network) és una xarxa privada virtual. I això què és? La viquipèdia ho explica millor que jo: és una tecnologia de xarxa que permet una extensió de la xarxa local sobre una xarxa pública o no controlada, com per exemple Internet.

Suposo que molts us haureu quedat igual. Diguem que una VPN és un entorn de xarxa controlat dins un entorn no controlat. Per exemple, s’utilitza pel teletreball, de forma que et permet treballar igual que si fossis a l’oficina (imprimint a impressores que tens a 100 km de distància). També es fa servir per connectar-se a wifis poc segures, com les dels aeroports. Permet ocultar dades de navegació, o modificar-ne d’altres, com per exemple, la IP. I això és el que volem: navegar amb una IP que ens situï fora d’Espanya; per exemple, a Lituània o a Ucraïna.

De solucions VPN n’hi ha moltes. El meu amic va estar un temps amb NordVPN, que anava molt bé fins que va deixar d’anar-n’hi. També ha provat Surfshark, que mai li va anar bé. I la que mai li ha fallat és ExpressVPN. És de les més cares, però és la que se salta tots els filtres antistreaming i la que mai s’enganxa perquè és rapidíssima.

El preu que he comentat de 8,45 € és per la subscripció de 12 mesos.

Preus de VPNExpress
Preus de ExpressVPN

Un altre dels avantatges que té ExpressVPN és que té IP’s de tots els països (o gairebé) on opera la plataforma d’streaming, de la qual parlarem a continuació.

Teniu tota la informació necessària de ExpressVPN a https://www.expressvpn.com/

Setantasports

Setantasports (https://welcome.setantasports.com/) és una plataforma en línia que ofereix multitud de competicions esportives, principalment futbol.

Tots els esports que ofereix Setantasports
Tots els esports que ofereix Setantasports

Setantasports té la base a Geòrgia, i està disponible als següents països: Armenia, Azerbaijan, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Uzbekistan, Turkmenistan, Tajikistan, Lithuania, Latvia, Estonia, Belarus, Moldova, and Georgia.

La gràcia, o la complicació, és que, depenent del país, tens més competicions o menys. Per exemple, a Lituània, no hi ha Champions ni Premier League. La sort és que les competicions que pots veure no depenen del país des del qual t’has registrat, sinó des del que et connectes: l’amic es va registrar des de Lituània, però l’ha utilitzat sempre des d’Ucraïna, que et permet veure la Lliga, la Champions, i la Premier.

Dels idiomes en que es poden seguir els partits només recorda l’anglès (els altres eren de per allà), però, curiosament, només hi havia so ambient. La veritat és que li va agradar, fa molta més sensació de partit en viu. No va provar la sincronització amb la ràdio.

I el preu, com he comentat, són 4,99 € mensuals, amb descompte si agafes tota la temporada, cosa que millor no fer per si l’invent deixa de funcionar.

Preus de Setantasports
Preus de Setantasports

De moment, l’únic inconvenient que s’ha trobat amb Setantasports és que tot i tenir Android TV, la seva aplicació no és compatible amb el seu televisor (Sony Bravia). La solució que ha aplicat és baixar-se l’app al mòbil (iPhone), i mitjançant Chromecast o AirDrop enviar-ho a la TV (quedant el mòbil “alliberat”).

Veure el Barça per 5 € sense llegir tot l’article

Pels que aneu al gra, resumit en 4 punts:

  1. Registrar-se a Revolut per poder tenir una targeta visa virtual
  2. Subscriure’s a una VPN, recomanable VPNExpress.
  3. Connectar la VPN a Lituània o Ucraïna.
  4. Visitar setantasports i subscriure’s al pla mensual amb la targeta virtual.

I això és tot. Si foten el meu amic a la presó ja farem un verkami. El meu amic vota a Vox, senyor policia.

Feu un comentari