HDR (Els apèndixs)

·

Si no us esperàveu una tercera part sobre l’HDR, no us sorprengueu: jo tampoc l’esperava.

Però un ocellet em va tuitar una manera de fer un HDR partint d’una sola fotografia, ja sigui perquè només en vam fer una, o perquè la ràfega ens va sortir moguda, i la veritat és que el resultat és molt bo.

La idea inicial era agafar un RAW, i amb el Photoshop o amb qualsevol altra aplicació de revelat digital, fer-ne una còpia subexposada i una altra de sobreexposada.

El problema que em vaig trobar amb el Photoshop és que no et permet desar el fitxer en format RAW. Bé, sí que ho permet, però és un format propi, i passo de complicar-me la vida amb futures incompatibilitats.

La solució, però, és fàcil.

Només cal fer dues còpies de la mateixa foto (dic dues còpies perquè treballo amb tres exposicions diferents, però si treballeu amb més, doncs més), i obrir-les amb el Photomatix Pro. Amb el Photoshop també ho podem fer, però trobo més intuïtiu el sistema que utilitza el Photomatix, així que ho hef fet amb aquesta aplicació, que com ja sabeu és la que més m’agrada per fer HDRs.

Us poso l’enllaç a la foto del Glamis Castle que he utilitzat jo per si ara mateix no en teniu cap en ment per a fer les proves:  http://www.megaupload.com/?d=253XZVQ7

El procediment és senzill:

Modificació de l'exposició
Modificació de l’exposició

1. Com ja he dit, busquem la foto que ens volem passar a HDR, i en fem 2 còpies més: cmd+c, cmd+v, cmd+v (en sistemes windows o linux, enlloc de la tecla cmd, la tecla ctrl).

2. Obrim les 3 imatges amb el Photomatix Pro.

3. Veurem que ens apareix la finestra que tenim aquí al costat. Aquesta finestra ens permet seleccionar la forquilla de valors per a l’exposició. Com que jo acostumo a treballar amb -2/+2, he seleccionat aquest valor a l’Specify the E.V. spacing.

4.Fem OK, i procedim de manera normal.

I el resultat final és aquest:
Ara em direu que vosaltres no heu tallat mai un castell per la dreta?
Ara em direu que vosaltres no heu tallat mai un castell per la dreta?

Feu un comentari