Tapis, el poble dels carrers anònims

·

Abans de començar, permeteu-me un petit incís: ja sé que no ho heu fet, però no llegiu el nom del poble com si estigués accentuada la i.

Dit això, ja esteu preparats per a continuar.

Tapis és un poble de l’Alt Empordà, a tocar gairebé de la frontera (sic) amb la Catalunya Nord, prop del pantà de Boadella. Exactament, aquí:

[leaflet-map lat=42.36298029330868 lng=2.7355957031250004 zoom=7]
[leaflet-marker lat=42.380674991169286 lng=2.7014350891113286]

Com haureu pogut veure al mapa, Tapis és un poble petit, molt petit, petitíssim. No us deixeu enganyar pel Google Maps (ni per ningú!), si feu molt zoom veureu que és més gran el pàrquing del poble que el mateix poble.

Tampoc és estrany. Tapis té dos carrers, sense noms, i no especialment llargs. Això sí, les cases arriben fins al número 22, que no vol dir que hi hagi vint-i-dues cases. Segons la viquipèdia, hi ha 18 cases tradicionals. I no es veia cap nova construcció, així que compteu. Segons la mateixa font, el 2005 tenia una població de 25 habitants.

Camí de Tapis a Maçanet
Camí a Maçanet

Tot i la seva menudesa, el poble és bonic, com totes les coses petites. També és acollidor, gràcies a la gent gran que l’habita. I tranquil, calmat, i pacífic. En resum, el típic poblet de pedra on sembla que el temps s’hi aturi. I sinó que els hi preguntin als tres o quatre gossos que hi ha al poble, dos d’ells exemplars esplèndids de Pastor de Brie, i que es passen el dia i la nit al carrer (sí, com abans).

I què s’hi pot fer en un poblet al mig del no-res? Doncs moltes coses. La primera, descansar. L’hotel recentment inaugurat Can Mach ofereix allotjament amb una relació qualitat/preu molt correcta. La mateixa família de l’hotel porten el restaurant del mateix nom, situat just al costat de l’hotel (bé, a Tapis tot és al costat), on podem degustar cuina tradicional catalana, que sembla que agrada força als francesos, principals clients. Fins i tot hi ha un petit supermercat, sota el restaurant.

Habitació de Can Mach, a Tapis
Habitació de Can Mach

I un cop hàgim dormit i menjat, que? Al mateix hotel hi trobem diverses rutes per a fer senderisme o BTT, de diferents nivells, i fins i tot podem llogar-los-hi les bicicletes. Les rutes transcorren per bosquets d’alzina, i alguna ens porta al poble veí de Maçanet de Cabrenys, on podem remullar-nos una estona a les piscines municipals (a l’hotel ens donaran entrades), o buscar una oferta gastronòmica més variada. Per exemple, menjant una estupenda paella a Can Coll.

En resum, si voleu desconnectar de tot (encara que a l’hotel hi hagi wifi), i deixar transcórrer les hores lentament, veient com s’esvaeixen, i sense cap preocupació perquè ho facin, Tapis és una molt bona opció.

Feu un comentari